Coques fregides (coquetes de forat)
Una tradició molt versàtil
Fem hui coquetes fregides, les populars coquetes de foradet que es mengen a molts llocs de la nostra geografia. Es poden acompanyar de dolç i de salat i poden servir per a qualsevol menjada del dia. Més versàtils, impossible.
Pren nota!
Ingredients
- 200 g de farina
- 100 ml d’aigua
- 10 g de rent fresc
- 20 g de sagí
- Sal
- Sucre
- Oli
- Recapte al gust, dolç o salat.
Elaboració
- Mesclem la farina amb el sagí, el rent, sucre i sal.
- Hi incorporem l’aigua tèbia i ho barregem.
- Ho pastem, ho estirem i ho pleguem bé.
- Reservem la massa tapada durant una hora.
- Fem boletes d’uns 40 grams, les aplanem i els fem un forat.
- Les fregim en oli abundant.
- Les escorrem bé i les servim amb el recapte escollit.
Les coquetes
Són unes de les múltiples coques que hi ha al receptari tradicional valencià i que es poden acompanyar tant de dolç com de salat: xocolate, melmelades, mel, espencat, formatges, titaina, samfaina, anxoves, companatge, etc. S’han de servir acabades de fer sense que arriben a refredar-se del tot i molt ben escorregudes, acompanyades amb la mescla triada.