Coques fregides (coquetes de forat)

Fàcil
2 hores
4 persones

Una tradició molt versàtil

Coques fregides (coquetes de forat)
Coques fregides (coquetes de forat)
21 de novembre 2023 - 20:10

Fem hui coquetes fregides, les populars coquetes de foradet que es mengen a molts llocs de la nostra geografia. Es poden acompanyar de dolç i de salat i poden servir per a qualsevol menjada del dia. Més versàtils, impossible.

Pren nota!

  • 200 g de farina
  • 100 ml d’aigua
  • 10 g de rent fresc
  • 20 g de sagí
  • Sal
  • Sucre
  • Oli
  • Recapte al gust, dolç o salat.
  1. Mesclem la farina amb el sagí, el rent, sucre i sal.
  2. Hi incorporem l’aigua tèbia i ho barregem.
  3. Ho pastem, ho estirem i ho pleguem bé.
  4. Reservem la massa tapada durant una hora.
  5. Fem boletes d’uns 40 grams, les aplanem i els fem un forat.
  6. Les fregim en oli abundant.
  7. Les escorrem bé i les servim amb el recapte escollit.

Les coquetes

Són unes de les múltiples coques que hi ha al receptari tradicional valencià i que es poden acompanyar tant de dolç com de salat: xocolate, melmelades, mel, espencat, formatges, titaina, samfaina, anxoves, companatge, etc. S’han de servir acabades de fer sense que arriben a refredar-se del tot i molt ben escorregudes, acompanyades amb la mescla triada.

També et pot interessar

stats