Coquetes escaldades amb gambeta de riu
De Pego, d'on sinó?
Visita el programa Pepa Dominguis cuinera del Bar Zorrilla de Pego per a cuinar una de les receptes més representatives de la gastronomia pegolina: coquetees escaldades amb gambeta de riu.
Anota!
Ingredients
Per a la massa:
- Aigua
- Farina
- Oli OVE
- Sal
Per al farciment:
- Gambeta de riu
- Ceba
- Bledes
- Llicsons
- Tomaca
- Pebre roig
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Bollim l’aigua amb oli d’oliva i sal.
- Hi aboquem la farina i ho mesclem.
- Ho deixem refredar i en fem boles.
- Les aplanem i les torrem a la planxa.
- Sofregim el pebre roig i la ceba.
- Hi incorporem la gambeta i ho sofregim.
- Hi agreguem les bledes, els llicsons i les cama-roges.
- Hi afegim la tomaca trossejada.
- Ho acabem de coure i farcim les coques.
De Pego de sempre
El Bar Zorrilla és un dels més emblemàtics de Pego, fundat pels pares i tios de Pepa. Actualment, amb el seu germà, desenvolupa des del Bar Zorrilla la seua proposta de gastronomia local i moderna amb un especial protagonisme dels entrepans, d’entre els quals destaquen els de sèpia amb Musa i els de figatells per l’èxit i la demanda que generen tant entre els clients habituals com entre els visitants ocasionals. Són propietaris del bar des de fa 10 anys, moment en que iniciaren una progressiva modernització del mateix, sense renunciar en cap moment a la gastronomia tradicional ni al producte local.