Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Coquetes de plàtan i bienmesabe

Fàcil
1 hora
4 persones

De Canàries, per suposat

18 coquetes de plàtan recepta
09 de gener 2024 - 20:10
  • 1 kg de plàtans
  • 125 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 3 ous
  • 60 ml d’anís
  • 1 llima
  • Canella en pols
  • Oli
  • Sal

Per al bienmesabe:

  • 40 g de sucre
  • 100 g d’aigua mineral
  • 250 g d’ametla molta
  • 1 llima
  • 125 ml de vi dolç
  • 4 rovells d’ou
  • Llet
  • Gelat al gust
  1. Batem els rovells amb la meitat del sucre, l’anís i canella.
  2. Hi agreguem els plàtans i la ratlladura i el suc de llima.
  3. Hi incorporem tota la farina que admeta.
  4. Muntem les clares amb un pessic de sal.
  5. Hi agreguem la resta del sucre i les seguim batent.
  6. Hi incorporem les clares a la pasta de plàtan.
  7. Fregim porcions de la massa i les escorrem.
  8. Ho empolvorem amb sucre i canella.
  9. Coem l’ametla amb l’aigua, la llet i el vi dolç.
  10. Hi afegim els rovells dels ous i el sucre.
  11. Ho coem fins a obtindre la textura desitjada.
  12. Ho servim amb gelat i acompanyat de les coquetes.

Així va nàixer la recepta

Aquesta recepta naix per a donar-li utilitat a un excés de producció de plàtans a les illes Canàries. En esclatar la Guerra Civil Espanyola, es van tancar tots els ports canaris i van deixar tones i tones de plàtans sense eixida, amb la qual cosa molts es podrien als arbres. Amb eixe escenari, els canaris es van inventar maneres d'aprofitar el producte menjant-lo sancochado o fregit quan encara estava verd, acompanyats de gofio i sucre, de madurs, i pastats amb gofio quan ja estaven passats. 

D’aquesta creativitat van sorgir les coquetes de plàtan. Una altra manera d’aprofitar els plàtans supermadurs era pelar-los i secar-los al sol per les dos cares fins que es posaven negres. D'esta manera, podien conservar el plàtan en bon estat durant molt de temps.

Postres Receptes del món

També et pot interessar