Coquetes de plàtan i bienmesabe

Fàcil
1 hora
4 persones

De Canàries, per suposat

18 coquetes de plàtan recepta
18 coquetes de plàtan recepta
09 de gener 2024 - 20:10

A La cuina de Morera preparem hui unes coquetes de plàtan acompanyades de bienmesabe canari, una crema dolça molt típica de les illes Canàries, que s’utilitza d’acompanyament de gelats o altres dolços. Si la feu i la proveu, us encnatarà!

Porta:

  • 1 kg de plàtans
  • 125 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 3 ous
  • 60 ml d’anís
  • 1 llima
  • Canella en pols
  • Oli
  • Sal

Per al bienmesabe:

  • 40 g de sucre
  • 100 g d’aigua mineral
  • 250 g d’ametla molta
  • 1 llima
  • 125 ml de vi dolç
  • 4 rovells d’ou
  • Llet
  • Gelat al gust
  1. Batem els rovells amb la meitat del sucre, l’anís i canella.
  2. Hi agreguem els plàtans i la ratlladura i el suc de llima.
  3. Hi incorporem tota la farina que admeta.
  4. Muntem les clares amb un pessic de sal.
  5. Hi agreguem la resta del sucre i les seguim batent.
  6. Hi incorporem les clares a la pasta de plàtan.
  7. Fregim porcions de la massa i les escorrem.
  8. Ho empolvorem amb sucre i canella.
  9. Coem l’ametla amb l’aigua, la llet i el vi dolç.
  10. Hi afegim els rovells dels ous i el sucre.
  11. Ho coem fins a obtindre la textura desitjada.
  12. Ho servim amb gelat i acompanyat de les coquetes.

Així va nàixer la recepta

Aquesta recepta naix per a donar-li utilitat a un excés de producció de plàtans a les illes Canàries. En esclatar la Guerra Civil Espanyola, es van tancar tots els ports canaris i van deixar tones i tones de plàtans sense eixida, amb la qual cosa molts es podrien als arbres. Amb eixe escenari, els canaris es van inventar maneres d'aprofitar el producte menjant-lo sancochado o fregit quan encara estava verd, acompanyats de gofio i sucre, de madurs, i pastats amb gofio quan ja estaven passats. 

D’aquesta creativitat van sorgir les coquetes de plàtan. Una altra manera d’aprofitar els plàtans supermadurs era pelar-los i secar-los al sol per les dos cares fins que es posaven negres. D'esta manera, podien conservar el plàtan en bon estat durant molt de temps.

També et pot interessar

stats