Corada
Guisat de tota la vida
Preparem un plat i un producte boníssim però poc popular. Cuinarem corada o corà, com molta gent la coneixerà. Es tracta d'un guisat que consisteix en cuina d’aprofitament.
Ací tens tot el que necessites:
Ingredients
- La corada d’un corder (freixures, cor, fetge, ventre i melsa)
- 4 manetes de corder bollides
- 1 ceba
- 2 tomaques
- 4 alls
- Farina
- Oli OVE
- Llorer
- Timonet fresc
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Trossegem les freixures, el cor, el fetge i la melsa del corder.
- Ho fregim tot.
- Hi afegim l’all, la ceba, timó i llorer i tomaca.
- Hi incorporem els budells i les manetes.
- Ho salpebrem i hi afegim farina.
- Ho removem bé i ho cobrim d’aigua.
- Ho deixem coure uns 30 minuts.
Nutrició: freixura de corder
És una bona font de proteïnes, ferro i zinc. També és una bona font de vitamina B12, que és important per a la funció nerviosa i la creació de glòbuls rojos. La freixura de corder destaca per la seua aportació de greixos saturats i colesterol, així que s'ha de menjar amb moderació.