Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Corder amb albergina i carxofes

Fàcil
40 minuts
4 persones

Sabor carnívor

Corder amb albergina i carxofes
06 d'abril 2024 - 20:05
  • 1 cuixa de corder desossada 
  • 1 manoll d'herba-sana 
  • 1 cabeça d'alls 
  • 2 llimes 
  • Espècies za’atar 
  • Oli OVE 

Per a l'albergina:

  • 2 albergínies ratllades
  • 2 alls
  • Julivert fresc 
  • Oli OVE
  • Sèsam blanc 

Per a les carxofes: 

  • 4 carxofes grosses 
  • Oli OVE 
  • 1 branca de canella 
  • 1 branca d’herba llimona
  1. Condimentem la carn amb herba-sana, alls, oli, llima i za’atar.
  2. Ho deixem marinar 24 hores.
  3. Rostim les albergines, les pelem i les trossegem.
  4. Hi afegim all, julivert, oli i sal.
  5. Confitem les carxofes amb canella i herba llimona.
  6. Obrim les carxofes i les fregim.
  7. Servim l'albergínia amb el corder saltat.
  8. Ho acabem amb les carxofes, herba-sana i sèsam.

Tipus d'albergines

Hi ha quatre tipus principals d’albergines: la morada, la ratllada, la blanca i la verda. De blanca és més difícil trobar-ne, ja que el seu cultiu és menys freqüent perquè és més delicada de conservar. Té una pell fina que es taca fàcilment i s’oxida ràpid. La verda també és més difícil de trobar, mentre que de morades i ratllades sí que en tenim més. 

Les ratllades solen tindre la pell més fina i les llavors més xicotetes. De la mateixa manera, el sabor no és tan amarg com el de la morada. Per contra, la morada es conserva millor i aguanta més temps.

Receptes amb carn Receptes fàcils

També et pot interessar