Corder amb albergina i carxofes
Sabor carnívor
Cuinem un fantàstic corder amb albergina i carxofes. El preparem amb un marinat per a aromatitzar la carn i amb suc de llima per a llevar-li força al sabor de la carn.
Pren nota!
Ingredients
- 1 cuixa de corder desossada
- 1 manoll d'herba-sana
- 1 cabeça d'alls
- 2 llimes
- Espècies za’atar
- Oli OVE
Per a l'albergina:
- 2 albergínies ratllades
- 2 alls
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sèsam blanc
Per a les carxofes:
- 4 carxofes grosses
- Oli OVE
- 1 branca de canella
- 1 branca d’herba llimona
Elaboració
- Condimentem la carn amb herba-sana, alls, oli, llima i za’atar.
- Ho deixem marinar 24 hores.
- Rostim les albergines, les pelem i les trossegem.
- Hi afegim all, julivert, oli i sal.
- Confitem les carxofes amb canella i herba llimona.
- Obrim les carxofes i les fregim.
- Servim l'albergínia amb el corder saltat.
- Ho acabem amb les carxofes, herba-sana i sèsam.
Tipus d'albergines
Hi ha quatre tipus principals d’albergines: la morada, la ratllada, la blanca i la verda. De blanca és més difícil trobar-ne, ja que el seu cultiu és menys freqüent perquè és més delicada de conservar. Té una pell fina que es taca fàcilment i s’oxida ràpid. La verda també és més difícil de trobar, mentre que de morades i ratllades sí que en tenim més.
Les ratllades solen tindre la pell més fina i les llavors més xicotetes. De la mateixa manera, el sabor no és tan amarg com el de la morada. Per contra, la morada es conserva millor i aguanta més temps.