Corder al chilindrón
Un clàssic
Encenem els foguers amb una recepta clàssica de la cuina regional espanyola i preparem un corder al chilindrón. Anoteu-la bé, que aquesta salsa vos servirà per a moltes altres carns.
Necessitem:
Ingredients
- 750 g de corder
- 5 tomaques
- 1 ceba
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig torrat
- 3 alls
- 1 got de vi blanc
- Sagí
- Oli OVE
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Desfem el sagí amb una miqueta d’oli d’oliva.
- Daurem el corder amb el sagí i el reservem.
- Sofregim el pimentó verd, la ceba i els alls.
- Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir.
- Hi incorporem les tomaques i ho sofregim tot.
- Hi afegim el corder i aigua i ho deixem coure.
- Hi incorporem el pimentó torrat fet a tires.
El chilindrón
El chilindrón és una preparació en forma de salsa molt típica de la gastronomia del nord d'Espanya, especialment del País Basc, Navarra, La Rioja, Sòria i Aragó. Esta salsa sol tindre un característic color rogenc, fruit de l’ús d’hortalisses de color roig com la tomaca o el pimentó roig torrat. És una elaboració molt adient per a carn i aus. Són especialment populars les receptes de pollastre al chilindrón i corder al chilindrón.