Corder al chilindrón

Fàcil
2 hores
4 persones

Un clàssic

Corder al chilindrón
Corder al chilindrón
28 de desembre 2023 - 20:05

Encenem els foguers amb una recepta clàssica de la cuina regional espanyola i preparem un corder al chilindrón. Anoteu-la bé, que aquesta salsa vos servirà per a moltes altres carns.

Necessitem:

  • 750 g de corder
  • 5 tomaques 
  • 1 ceba
  • 1 pimentó verd
  • 1 pimentó roig torrat
  • 3 alls
  • 1 got de vi blanc
  • Sagí
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal
  1. Desfem el sagí amb una miqueta d’oli d’oliva.
  2. Daurem el corder amb el sagí i el reservem.
  3. Sofregim el pimentó verd, la ceba i els alls.
  4. Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir.
  5. Hi incorporem les tomaques i ho sofregim tot.
  6. Hi afegim el corder i aigua i ho deixem coure.
  7. Hi incorporem el pimentó torrat fet a tires.

El chilindrón

El chilindrón és una preparació en forma de salsa molt típica de la gastronomia del nord d'Espanya, especialment del País Basc, Navarra, La Rioja, Sòria i Aragó. Esta salsa sol tindre un característic color rogenc, fruit de l’ús d’hortalisses de color roig com la tomaca o el pimentó roig torrat. És una elaboració molt adient per a carn i aus. Són especialment populars les receptes de pollastre al chilindrón i corder al chilindrón.

També et pot interessar

stats