Corder al forn
El plat principal de la nit de Nadal
Continuem amb el menú de la nit de Nadal amb el plat principal. Sopem corder al forn. És una de les carns més consumides durant estes dates, bé siga en xulles, o la cuixa, o mig corderet de llet com el que proposem.
Anota!
Ingredients
- Mig corder de llet
- 4 creïlles cuites
- 100 g de bolets de temporada
- 1 ceba seca
- 1 ceba tendra
- 4 alls
- 1 encisam
- 1 llima
- Romer sec
- Timó sec
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Enfornem el corder a 180 °C durant hora i mitja.
- Sofregim els alls i la ceba.
- Hi agreguem les herbes i els bolets.
- Hi afegim una mica de ratlladura de llima i les creïlles trossejades.
- Ho saltem tot i ho reservem.
- Fem una ensalada amb l’encisam i la ceba tendra.
- L’adobem amb oli, llima i sal.
- Servim el corder amb les creïlles i l’ensalada.
El corder de llet
El corder de llet és la cria de l'ovella, que es sacrifica abans de ser deslletada, normalment amb 30 o 40 dies, i que dona una carn tendra, delicada i molt apreciada en el món gastronòmic. El seu pes ronda els 8 kg, té una carn molt fina i sucosa, de color rosa pàl·lid, quasi blanc, i conté menys greix que els animals de més edat. És una carn molt consumida per tot el Mediterrani. Cap de les principals religions la té vetada, i tant cristians, com jueus, com musulmans l’associen a la celebració de determinades festes, com Nadal.