Costelles a la falsa graella, puré de moniato i dacsa
Unes costelles amb una pinta impressionant
Hui cuinem unes costelletes a la falsa graella, acompanyades de moniato i dacsa, tota una combinació especial amb un sabor i pinta impressionants.
Preparem els ingredients!
Ingredients
- 1 costella de tira de porc
- 2 moniatos rojos
- 1 paquet de dacsa cuita
- 1 taronja
- 30 g de mantega
- 1 ceba tendra
- 50 g de formatge crema
- Cebollí
- Ruca fresca
- Oli OVE
- Sal en escames
Per a l’adob:
- 2 cullerades de concentrat de tomaca
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 alls
- La ratlladura d’una llima
- El suc de la llima
- Pebre negre
- Xili en pols
Elaboració
- Posem els moniatos en una font i els enfornem.
- Mesclem bé tots els ingredients de l’adob.
- Deixem macerar les costelles en la mescla durant 12 hores en fred.
- Enfornem les costelles a 190 °C, banyant-les sovint amb l’adob.
- Desfem els moniatos.
- Hi afegim ratlladura de taronja, sal, pebre negre, i un bon raig d’oli d’oliva.
- D’altra banda, piquem la ceba tendra i el cebollí i els mesclem amb el formatge d’untar.
- Tallem la dacsa a tires i la rossegem en una paella.
- Servim amb puré de moniato en la base, les costelles tallades i la dacsa.
- Ho acabem amb unes cullerades de formatge amb ceba tendra i unes fulles de ruca.
El moniato (o batata)
És un dels vegetals més saludables. Té un gran perfil nutricional. Un moniato mitjà pot contindre fins a sis vegades més del valor diari de vitamines. La seua fibra ajuda a retardar l'alliberament de glucosa en l'organisme, per la qual cosa no augmenten els nivells de sucre en la sang.