Costelles de porc a la taronja i mel
Un clàssic del dolç i salat que és tota una aposta guanyadora
Aquest plat és molt típic a les comarques d'interior, sobretot en aquelles on hi ha cultura de la mel, com a la Vall de Cofrents i Aiora. Acabem de vore quins ingedients porta i ens posem mans a l'obra.
Ingredients
- Mig costellam de porc
- 2 alls
- Suc de 8 taronges
- 1 copa de vi blanc
- 4 carlotes
- 8 prunes panses
- 1 fulla de llorer
- Mel de la Vall
- Oli OVE
- Pebre negre
Elaboració
- Netegem el costellam i l'untem amb all i mel.
- Rossegem la carn i afegim les carlotes, el llorer, la sal i el pebre.
- Aboquem el suc de taronja i aigua i deixem coure.
- Hi posem les prunes i el vi blanc.
- Acabem de coure i servim les costelles amb la salsa triturada.
Propietats de la mel
La mel té propietats antibacterianes, antiinflamatòries i antioxidants. Té un índex glucèmic més baix que el sucre i, a diferència d'aquest, conté vitamines, minerals i antioxidants, però en tan poca quantitat que és irrellevant. S'ha de tenir precaució amb els bebés de menys de 12 mesos d'edat, ja que pot contindre espores del bacteri Clostridium botulinum i causar-ne una infecció.