Creïlles amb abadejo
Amb Fra Ángel Ramón
Per a hui, proposem aquesta senzilla recepta de creïlles amb abadejo. La cuinem amb Fra Ángel Ramón, responsable de la cuina de l’hostatgeria del Sant Esperit de Gilet.
Preneu nota!
Ingredients
- 4 creïlles
- 4 racions d’abadejo
- 5 alls grans
- 2 rovells d’ou
- Oli OVE
- Safrà
- Aigua
Elaboració
- En una cassola, sofregim les creïlles.
- Hi aboquem aigua i ho deixem coure.
- Piquem els alls amb una miqueta de sal i de safrà.
- Hi afegim els rovells d’ou i ho mesclem.
- Hi incorporem un raig d’oli i aigua de les creïlles.
- Afegim l’abadejo a la cassola i alcem el bull.
- Hi aboquem la picada i ho deixem coure.
- Ho rectifiquem de sal, ho deixem temperar i ho servim.
Nutrició: abadejo
Destaca per ser una excel·lent font de tres nutrients molt importants i que no sempre són fàcils de trobar en altres aliments de manera natural: vitamina D, seleni i omega-3. El seleni és imprescindible per a la integritat de les cèl·lules, perquè participa en la seua protecció davant dels agents que puguen oxidar-les i, per tant, destruir-les. Este mineral no abunda en molts aliments.