Crema de botifarrra, ou caigut i calamaret picant
Un plat d’ingredients de terra i de mar
En aquesta recepta cuinarem una crema de botifarra amb un ou caigut i calamars arrebossats amb farina coenta de llima.
Abans de fer qualsevol pas de l’elaboració, hem de netejar bé els calamarets i, per a això, hem de llevar-los la ploma.
Ingredients
- 200 g de ceba
- 3 botifarres de ceba
- 200 ml de nata
- 4 ous
- 200 g de calamarets
- Farina
- Pebre roig coent
- 1 llima
- Oli d’oliva 0,4
- Sal
Elaboració
- Ofeguem bé la ceba i hi afegim les botifarres sense pell.
- Ho sofregim bé, hi afegim la nata i deixem que bulla.
- Triturem el sofregit i el reservem.
- Mesclem la farina amb la ratlladura de llima i el pebre roig coent, enfarinem els calamarets i els fregim.
- Servim amb la crema de botifarra, un ou caigut i, per damunt, els calamarets ben cruixents.
Enfarinat net i just
Un truc per a arrebossar a l'andalusa; és a dir, només amb farina i sense malbaratar-ne ni embrutar molt la cuina, i aconseguir que el producte quede ben impregnat, és fer ús d'una bossa de plàstic.
Qualsevol bossa valdrà mentre no siga molt fina, perquè no es forade o es trenque, ni massa rígida.
En primer lloc, posem la farina (o la mescla de farina, pebre coent i ratlladura de llima, en aquest cas) dins de la bossa i hi fiquem sols una part del producte que hem de fregir.
Intentem que no hi haja un excés de farina. Si ens en quedem curts, sempre se’n pot afegir més. Agafem la bossa i la tanquem amb la mà (es pot unflar una mica, si es vol) i la sacsem breument.
A continuació l'obrim, agafem el producte i espolsem l'excés de farina (es pot posar en un colador, si és molt xicotet) abans de fregir. Repetim aquest pas amb les següents parts i, per últim, retirem la bossa.