Crema de carabassa i carlotes al forn
Sabor intens
Cuinem un plat d’aquells que hauríem de fer totes les setmanes a casa: una crema de carabassa i carlotes. Però la farem diferent: al forn. Així, obtindrem una crema amb sabors i aromes més concentrats i intensos.
Necessitem:
Ingredients
- 400 g de carabassa neta
- 400 g de carlotes
- 3 creïlles
- 3 alls
- 1 ceba tendra
- 500 ml de caldo de verdures
- 100 ml de vi blanc
- Pipes de carabassa pelades
- Ametles filetejades
- Formatge ratllat
- Oli OVE
- Pebre negre
- Anou moscada
- Sal
Elaboració
- Pelem i tallem les verdures.
- Les disposem en una font, les salpebrem, ho reguem amb oli i hi afegim comí.
- Hi aboquem vi blanc i una mica de caldo.
- Ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
- Ho passem a una cassola, hi afegim caldo i ho deixem coure.
- Ho recrifiquem de sal i ho triturem.
- Sofregim les ametles i les pipes de carabassa.
- Servim la crema amb la fruita seca i formatge ratllat.
Nutrició: carlota
Està plena de vitamina A i és font d'antioxidants. Podem destacar-ne que, de la mateixa manera que la majoria de les verdures perden nutrients en la cocció, la carlota no és que no en perda, sinó que, a més, guanya en digestibilitat i perd més calories. La carlota suavitza les parets del sistema digestiu i ajuda en malalties com úlceres o gastritis.