Crema de carabassa i carlotes al forn

Fàcil
75 minuts
4 persones

Sabor intens

Crema de carabassa i carlotes al forn
Crema de carabassa i carlotes al forn
22 de novembre 2023 - 20:05

Cuinem un plat d’aquells que hauríem de fer totes les setmanes a casa: una crema de carabassa i carlotes. Però la farem diferent: al forn. Així, obtindrem una crema amb sabors i aromes més concentrats i intensos.

Necessitem:

  • 400 g de carabassa neta
  • 400 g de carlotes
  • 3 creïlles
  • 3 alls
  • 1 ceba tendra
  • 500 ml de caldo de verdures
  • 100 ml de vi blanc
  • Pipes de carabassa pelades
  • Ametles filetejades
  • Formatge ratllat
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Anou moscada
  • Sal
  1. Pelem i tallem les verdures.
  2. Les disposem en una font, les salpebrem, ho reguem amb oli i hi afegim comí.
  3. Hi aboquem vi blanc i una mica de caldo.
  4. Ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
  5. Ho passem a una cassola, hi afegim caldo i ho deixem coure.
  6. Ho recrifiquem de sal i ho triturem.
  7. Sofregim les ametles i les pipes de carabassa.
  8. Servim la crema amb la fruita seca i formatge ratllat.

Nutrició: carlota

Està plena de vitamina A i és font d'antioxidants. Podem destacar-ne que, de la mateixa manera que la majoria de les verdures perden nutrients en la cocció, la carlota no és que no en perda, sinó que, a més, guanya en digestibilitat i perd més calories. La carlota suavitza les parets del sistema digestiu i ajuda en malalties com úlceres o gastritis. 

També et pot interessar

stats