Crema de pistatxos amb remolatxa
Amb María José San Román
Vos proposem hui una crema de pistatxos amb remolatxa, cacau i albercoc. Sembla senzilla la recepta, però atenció a l'espectacular resultat d'esta plat, que ens arriba de la mà de María José San Román, una de les dones que més ha influït en la gastronomia valenciana i espanyola en els darrers 25 anys.
Prepareu els ingredients!
Ingredients
Per a la remolatxa:
- 200 g de remolatxa fresca
- 50 g de sucre
- 13 g de carbonat càlcic
- 1 l d’aigua
- Cardamom en gra
- Pell de llima
Per a la crema:
- 150 ml de nata
- 100 g de pistatxos pelats
- 10 g de sucre
- 2 rovells d’ou
Per al bescuit:
- 40 g de pistatxos triturats
- 30 g de sucre
- 10 g de farina fluixa
- 65 g de clara d’ou
- 2 rovells d’ou
- 1 càrrega de gas
Per a emplatar:
- Trossets de cacau
- Confitura d’albercoc
- Menta fresca
Elaboració
- Pelem la remolatxa, la tallem i la posem amb aigua i carbonat càlcic durant 12 hores.
- Rentem la remolatxa i la coem, durant 2 hores, amb aigua, sucre, cardamom i pell de llima.
- Trossegem la remolatxa i la reservem.
- Per a la crema, triturem el pistatxo.
- Batem els rovells d’ou amb el sucre i hi incorporem el pistatxo triturat.
- Hi afegim la nata, ho integrem bé i ho coem sense deixar de remoure-ho.
- Guardem la crema resultant en fred en una mànega pastissera.
- Triturem els ingredients del bescuit, ho colem i ho reservem en fred dins d’un sifó durant 24 hores.
- Omplim un got de plàstic amb la mescla i ho coem al microones a 700 W durant 35 segons.
- Muntem el plat amb la crema en la base i la remolatxa damunt.
- Hi afegim el bescuit, uns trossets de cacau, la confitura d’albercoc i menta fresca.
Nutrició: remolatxa
La remolatxa és una font excel·lent de folats, vitamina C, ferro, potassi i fibra dietètica. Les remolatxes contenen betalaïnes, un tipus d'antioxidant que els dona el seu característic color roig. Este compost pot ajudar a reduir l'estrés oxidatiu del cos i disminuir el risc de malalties cardiovasculars i altres malalties cròniques. El suc de remolatxa s'ha utilitzat tradicionalment per a millorar la salut del fetge i augmentar la resistència física en atletes.