Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Croquetes meloses d'espinacs

Intermedi
1 hora
4 persones

"Croquetament"

Croquetes meloses d'espinacs
05 de setembre 2023 - 20:05
  • 1 l de llet 
  • 100 g de mantega 
  • 130 g de farina 
  • 150 g de ceba congelada
  • 200 g d'espinacs congelats 
  • 100 g de “ricotta” o brull 
  • 100 g de grana padano
  • 1 paquet de pa ratllat casolà
  • 4 ous
  • Oli
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Sal

Per a acompanyar:

  • 1 pot de pimentons del piquillo amb all
  • 1 paquet de pernil tallat a mà
  1. Fonem la mantega amb oli.
  2. Hi afegim la ceba i la daurem.
  3. Hi agreguem la farina i ho ofeguem bé.
  4. Hi aboquem la llet fins que s’espessisca.
  5. Hi incorporem els espinacs.
  6. Hi afegim els formatges, sal i espècies, i ho mesclem.
  7. Ho reservem en la nevera.
  8. En fem boles, les empanem i les fregim.
  9. Ho servim amb tires de pimentó i pernil.

El brull

La ricotta o brull (o brullo com diu molta gent) és més un subproducte del formatge que un formatge en si mateix. Es tracta del sèrum sobrant de la llet que s’usa per a fer formatges. Aquest sèrum es fermenta i es cou (‘ricotta’, tornat a coure) i se solidifica d’eixa manera granulosa. 

Ací molta gent en menja per a desdejunar, amb sucre o amb mel. Els catalans en diuen mató, i allí són unes postres clàssiques: mel i mató. El brull sempre ha sigut un producte molt humil.

Nutricionalment, és un formatge ric en calci i vitamines del grup B, com la vitamina B12, i també en proteïnes d'alt valor biològic. És ric en aminoàcids ramificats que participen en la recuperació muscular proteica i disminueixen la utilització del glucogen muscular, per la qual cosa afavoreix el rendiment esportiu i és una bona opció per als esportistes després de l'entrenament, especialment si és de llarga durada.

Receptes vegetarianes

També et pot interessar