Directes
Ara en la televisió
MESTRES I APRENENTS

Croquetes de sobrassada

Intermedi
4 persones

Recepta ideal per a un aperitiu diferent

Croquetes de sobrassada
29 de juliol 2022 - 20:00
  • 100 g de farina
  • 100 g de sobrassada
  • 500 ml de llet sencera
  • Mitja ceba
  • Oli OVE
  • Pebre
  • Sal

Per a l'arrebossat:

  • Farina
  • 2 ous
  • Pa japonès panko
  • Oli de gira-sol

Per a la compota:

  • 1 poma golden
  • 50 g de mantega
  • 20 g de mel
  1. En una cassola, daurem la ceba picada.
  2. Hi afegim la sobrassada i ho sofregim tot.
  3. Hi incorporem la farina i ho removem bé.
  4. Hi afegim la llet i ho barregem fins que la massa s'espessisca.
  5. Ho rectifiquem de sal i de pebre i deixem reposar la massa.
  6. Per a la compota, ofeguem la poma a trossos amb mantega i mel.
  7. Deixem que es coga tapada durant vint minuts.
  8. Ho triturem fins que en quede una crema ben fina i la reservem.
  9. Fem boles amb la massa de les croquetes.
  10. Les passem per farina, ou i 'panko' i les fregim.
  11. Quan estiguen daurades, les reservem sobre paper absorbent.
  12. Servim les croquetes al costat amb la compota i les arruixem amb una mica de mel.

Informació nutricional

La sobrassada s’ha de consumir de manera esporàdica i sempre en quantitats moderades, que es puguen enquadrar en dietes variades i equilibrades. En tot cas, sempre serà preferible consumir embotit artesà, si és de proximitat, millor.

En canvi, la poma té molts beneficis. Hem de menjar poma sempre que puguem i, si pot ser, sense pelar-la, ben rentadeta.

Aperitius Farina

També et pot interessar