Cua de bou

Fàcil
210 minuts
4 persones

Amb sobrassada de moniato

Cua de bou
Cua de bou
04 d'octubre 2023 - 20:05

Hui tenim una clàssica cua de bou, i l’acompanyarem amb una sobrassada de moniato. Encara que es tracta d’una recepta típica de la gastronomia andalusa, el seu origen es remunta a l’època romana.

Però els ingredients són actuals, anota'ls!

  • 3-4 trossos de cua de bo
  • 2 alls
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • Farina
  • Aigua
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la marinada:

  • 1 l de vi negre
  • 1 all porro
  • 1 carlota
  • 2 alls
  • Pebre negre en gra
  • Timó fresc
  • Romer fresc
  • Julivert
  • Llorer
  • Ratlladura de taronja

Per a la sobrassada:

  • 1 moniato roig
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre
  • Timó fresc
  • Romer fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Marinem la carn amb el vi, juntament amb carlota, porro, pebre en gra, ratlladura de taronja, romer, timó, julivert, llorer i alls, durant 24 hores en la nevera.
  2. En una paella, marquem la carn, seca i enfarinada, i la reservem.
  3. En una olla, sofregim la ceba i la carlota amb uns allets i llorer.
  4. Hi afegim la tomaca, una miqueta del vi colat i ho deixem reduir.
  5. Hi agreguem la carn, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure, a foc baix, durant 2 o 3 hores.
  6. Retirem la carn i les carlotes ja cuites, i triturem el contingut de l’olla.
  7. Al foc, deixem reduir la salsa, amb les carlotes i la carn.
  8. Per a la sobrassada, torrem un moniato, el pelem i el trossegem.
  9. En un morter, l’integrem bé amb pebre roig, timó, romer, pebre negre, sal i oli.
  10. Servim la carn amb les carlotes i la salsa, i l’acompanyem amb la sobrassada de moniato.

Nutrició: cua de bou

La carn de bou pertany al grup de les carns roges. Hi destaca el contingut de proteïnes en una quantitat semblant a la carn de vedella. No obstant això, la qualitat resulta inferior, ja que la cua és especialment rica en col·lagen. La pobra qualitat proteica del col·lagen es deu al fet que conté gran quantitat d'alguns aminoàcids essencials, però nivells molts baixos de tots els altres. La cua de bou no conté pràcticament hidrats de carboni i el seu contingut en greix supera el 10% del seu pes, per la qual cosa no es pot considerar carn magra. El contingut de colesterol és semblant al de la carn de boví de menor edat. És una bona font de ferro hemo i de zinc amb una biodisponibilitat notable respecte als aliments d'origen vegetal. 

També et pot interessar

stats