La cubana de poma de la Ti Maria Mengual
Un dels dolços de poma de tota la vida
Una recepta que necessita ingredients que quasi tots tenim a casa.
Ingredients
- 250 ml de llet
- 350 g de farina
- 100 g d'oli d’oliva
- 250 g de sucre
- 5 ous
- 2 pomes
- 1 llima
- 1 sobre de rent químic
- Sucre per a empolvorar
- Canyella
- Anous
- Panses
Elaboració
- En un bol muntem bé els ous amb el sucre.
- Mesclem l’oli amb la llet, ho afegim als ous i continuem batent.
- Barregem la farina i el rent i ho anem incorporant a poc a poc al batut.
- Aboquem la mescla en una llanda de forn.
- Hi afegim les pomes trossejades i ho empolvorem amb sucre i canyella.
- Hi agreguem ratlladura de llima, anous i panses, i ho enfornem durant uns 35 minuts a 180 °C.
- Deixem reposar la cubana abans de servir-la.
Com empolvorar sense sucre
Saps que hi ha possibilitats d’empolvorar sense sucre? Algunes de les opcions més senzilles són fer ús de la garrofa i de la panela.