Cuscús de floricol i kimchi
“Presumir de floricol… i ser un rave”
Tenim ara un cuscús de floricol. "Cuscús de floricol, has dit?" El cuinarem amb un estil molt asiàtic i emprarem kimchi, que ens agrada molt i, pel que es veu, als del Vietnam també. Avant amb l’invent, que està boníssim, ja veuràs!
Ingredients
- 1 coliflor
- 1 carlota
- 1 porro
- 1 pimentó roig
- 60 g de kimchi
- Celiandre fresc
- Mitja llima dolça
- Cacauets
- Oli de sèsam
- Sal
Elaboració
- Ratllem, o triturem, els ramellets de la floricol.
- Rentem i tallem la resta de verdures.
- Saltem les verdures amb oli de sèsam.
- Hi afegim la floricol, els cacauets picats i el celiandre.
- Hi incorporem, finalment, el kimchi.
- Ho servim amb llima dolça.
La floricol
Té molt poca quantitat de carbohidrats, lípids i proteïnes, la qual cosa la converteix en un aliment hipocalòric. A més, conté vitamines del complex B, vitamina K i és molt rica en vitamina C, però d’esta se’n perd molta en la cocció.
El kimchi
La fermentació del kimchi s'aconsegueix "cultivar" de manera controlada un bacteri (Lactobacillus kimchi) molt beneficiós per al sistema digestiu. Hi ha altres fermentats similars que són molt populars, com la xucrut alemanya.