Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Dònuts farcits de titaina

Fàcil
3 hores
4 persones

Avís: no són unes postres

Dònuts farcits de titaina
30 de març 2023 - 19:59
  • 400 g de tomaques
  • 300 g de pimentons rojos
  • 300 g de pimentons verds
  • 300 g de tonyina de sorra
  • 2 alls
  • Pinyons
  • Canella
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per als dònuts:

  • 500 g de farina
  • 320 g de llet
  • 40 g de mantega
  • 9 g de rent fresc
  • 50 g de sucre 
  • 6 g de sal
  • 2 ous

Per al glacejat:

  • 1 cullerada de sucre 
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada de pebre roig 
  • 1 cullerada d'orenga en pols
  • All en pols 
  • Cebollí
  1. Per a fer la titaina, sofregim els pimentons, amb els alls, els pinyons i canella.
  2. Hi afegim la tomaca ratllada, la tonyina trossejada i ho deixem coure.
  3. Per a fer els dònuts, mesclem els ingredients de la massa i ho pastem bé.
  4. Ho deixem fermentar durant 1 hora.
  5. Estirem la massa, la tallem en porcions, les farcim amb la titaina, les tanquem i les deixem fermentar durant 45 minuts, aprox.
  6. Preparem el glacejat barrejant tots els ingredients.
  7. Fregim els dònuts en oli abundant i els empolvorem amb el glacejat.

La Setmana Santa Marinera

La titaina és una recepta tradicional de la Setmana Santa Marinera als Poblats Marítims de la ciutat de València. Es tracta d’una Setmana Santa molt especial i molt diferent del que estem acostumats a vore, ja que a estos barris es viu la festa amb molt de fervor.

La “trilogia” gastronòmica de la Setmana Santa Marinera es completa amb les mandonguilles d’abadejo i els pepitos (que són panets farcits de titaina). De fet, hi ha un llibre, Cuina de culte, que recopila totes les receptes tradicionals de la Setmana Santa en estos barris.

Receptes valencianes Receptes de Setmana Santa

També et pot interessar