Empanades argentines
A l'altra banda de l'oceà
Cuinem la versió de La cuina de Morera de la recepta més internacional d'Argentina: les empanades de carn, que resulten ben diferents dels pastissets o coquetes tancades que fem per ací.
Anota!
Ingredients
- 250 g de farina
- 125 ml d'aigua
- 50 g de mantega
- 1 ou
- Sal
Per al farciment:
- 350 g de carn de vedella picada
- 500 g de cebes
- 100 ml de caldo de carn
- 2 ous durs
- 12 olives verdes sense pinyol
- 1 pimentó roig
- Caiena en pols
- Orenga seca
- Comí en pols
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Mesclem la farina amb la mantega, un ou, sal i la meitat de l’aigua.
- Ho integrem tot, afegint-hi més aigua, si cal.
- Traiem la massa i la seguim pastant.
- La deixem reposar tapada uns 30 minuts.
- Sofregim la ceba i el pimentó.
- Hi afegim sal, orenga, comí, pebre roig i caiena i la carn.
- Hi aboquem el caldo i ho deixem coure uns minuts.
- Deixem que es reduïsca i hi afegim les olives i els ous.
- Fem boles amb la massa, les aplanem i les farcim amb la carn.
- Ho enfornem a 180 °C.
Empanades i pastissets
La diferència entre les empanades argentines i els pastissets que fem ací és que els nostres farcits solen ser més senzills i elaborats, i els de les empanades argentines més contundents de sabor i de greix, amb els formatges i la carn com a ingredients recurrents.
De fet, no poden diferenciar-se molt, ja que, segons es conta, les empanades argentines naixen a partir de les que feien els emigrants espanyols (principalment gallecs) que vivien allí. Conten que les empanades van ser una elaboració importantíssima en la guerra d’independència a principis del segle XIX, ja que era un producte molt adequat per a alimentar els soldats.