Ensalada calenta (plat combinat)
O com es diga
Preparem una ensalada calenta, o al menys es diu així per la banda de la Safor, però segur que en altres pobles es coneix amb un altre nom. Ara bé, tots coincidixen en la sépia, els xampinyons i el fetge. Aquesta recepta, concretament, l'hem agafada del recull que el periodista Paco Alonso té publicat de receptes de l’Alqueria de la Comtessa.
Pren nota!
Ingredients
- 1 sépia
- 12 xampinyons
- 2 tallada de fetge de corder o porc
- 1 llima
- 1 ceba
- 2 alls
- Sang de pollastre
- Oli OVE
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Orenga
- Pebre roig
- Sal
Elaboració
- Per a fer la sang en ceba, tallem la ceba i la sofregim.
- Hi afegim l’orenga i la sang tallada a cubs i pebre roig.
- Hi aboquem un raig d’aigua i ho deixem coure.
- Per a la salsa, piquem el julivert i els alls amb oli i suc de llima.
- Torrem a la planxa la sépia, els xampinyons i el fetge.
- Servim la sépia, el fetge, els xampinyons i la sang.
- Ho arruixem amb la salsa verda i un pessic de pebre roig.
Nutrició: sang de pollastre
La sang de pollastre, com podeu imaginar, presenta un important contingut en proteïnes, similar al de la carn en quantitat i valor biològic. El seu contingut en greixos és mínim (1%) i pràcticament no conté hidrats de carboni, i per això el valor calòric de l'aliment és un dels més baixos entre els derivats carnis. És una font important de minerals, entre els quals destaca, lògicament, el ferro hemo d'elevada disponibilitat. El seu consum pot ajudar a la prevenció de l’anèmia per falta de ferro, una de les més comunes.