Ensalada de tardor
Amb María José Martínez
Cuinem amb la xef María José Martínez, del restaurant Lienzo de València, una ensalada de tardor. Una recepta molt senzilla de fer a casa, saludable i boníssima.
Anotem els ingredients!
Ingredients
- 2 magranes
- 3 ous
- 2 tiges d’api
- 2 llimes
- 500 g d'oli de llavors
- Pa del dia anterior
- Julivert fresc
- All en pols
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Pelem i desgranem la magrana.
- Netegem els apis i ho tallem fi.
- Emulsionem l’oli de llavors amb un ou i llima.
- Bollim la resta d’ous i els piquem.
- Mesclem la maionesa amb l’api, la magrana i l’ou.
- Adobem el pa amb oli, all en pols sal i pebre.
- Ho enfornem a 160 ºC durant 16 minuts.
- Servim el pa amb la ensalada.
Nutrició: magrana
La magrana té propietats molt interessants. Conté majoritàriament aigua i hidrats de carboni en forma de sucre. A més, proporciona una xicoteta quantitat de proteïnes i pràcticament gens de calories. Cal destacar també el seu alt contingut en vitamines C, E, B1 i B2, fibra i minerals com potassi, fòsfor, magnesi i calci.
Per altra banda, s un excel·lent agent antimicrobià natural, recomanat sobretot per a persones propenses a infeccions d’orina. També se sap que conté una série de polifenols, que es concentren principalment en la pell i en les membranes, amb grans propietats antioxidants.