Ensalada de tomaques de temporada, xoriç i remolatxa
Un plat fresc ideal per a l'estiu
El secret perquè aquesta amanida siga exquisida passa perquè les tomaques siguen de temporada i, si són valencianes, molt millor.
Aquest plat és fresc i combina tomaques, remolatxa i xoriç. T'animes a fer-lo a casa?
Ingredients
- 250 g de tomaques cherry
- 1 tomaca
- 75 g de xoriç normal
- 75 g de xoriç coent
- 2 remolatxes cuites
- Cebollí
- Vinagre de Xerés
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Tallem les tomaquetes, la tomaca valenciana i la remolatxa.
- Fregim el xoriç i hi posem un raig de vinagre de Xerés.
- En un bol, mesclem bé els ingredients i els adobem.
- Hi afegim el xoriç i servim amb cebollí picat.
La tomaca és una fruita o no?
En sentit botànic és una fruita 100%, ja que conté llavors dins i creix de la flor de la seua planta. El que passa és que, en sentit culinari, la classifiquem dins de les verdures o hortalisses, debut a les seues aplicacions gastronòmiques i característiques nutricionals.