Ensaladilla russa a la japonesa

Fàcil
90 minuts
4 persones

Versionem els clàssics amb la cuina fusió!

Ensaladilla russa a la japonesa
Ensaladilla russa a la japonesa
09 de novembre 2022 - 19:59

Es pot dir que és un plat amb doble nacionalitat. Li donarem eixe toc utilitzant tonyina fresca i alga nori, la que s’utilitza per a fer els makis. Prenem nota dels ingredients i comencem.

  • 1 llom de bonítol fresc 
  • 1 kg de sal
  • 2 oblees d’arròs
  • Llavors de sèsam torrades
  • Cebollí picat 
  • Pebre roig dolç 
  • Alga Nori

Per a l’ensaladilla:

  • 200 g de pésols congelats
  • 4 creïlles
  • 2 carlotes 
  • Olives sense pinyol
  • Cogombrets en vinagre 
  • Cebetes en vinagre 
  • Pasta de “wasabi” 
  • Maionesa
  1. Cobrim amb sal el bonítol i el deixem curar durant 1 hora.
  2. El rentem amb aigua, el sequem amb paper i el tallem a rodanxes.
  3. Bollim les creïlles i les carlotes senceres i les trossegem.
  4. Les mesclem amb les olives, les cebetes i els cogombrets.
  5. Mesclem la maionesa amb pasta de “wasabi”, ho barregem amb les verdures i envinagrats, hi afegim els pésols i ho reservem.
  6. Fregim les oblees d'arròs en oli abundant.
  7. Servim l’ensaladilla amb el bonítol, l’alga nori a tires i el cruixent d’arròs a trossets.
  8. Ho decorem amb cebollí picat, sèsam i pebre roig.

La pasta de wasabi

És una pasta verda picant que s'usa com a condiment en la cuina japonesa, especialment per a acompanyar el sushi mesclat amb la salsa de soja o directament sobre ell. El que trobem ací a les botigues sol ser un succedani del wasabi autèntic, que és la carn ratllada o molta d’una espècie de nap anomenat “wasabia japònica” i que és molt difícil de trobar fora del Japó (o inclús allí).

També et pot interessar

stats