Ensaladilla russa a la japonesa
Versionem els clàssics amb la cuina fusió!
Es pot dir que és un plat amb doble nacionalitat. Li donarem eixe toc utilitzant tonyina fresca i alga nori, la que s’utilitza per a fer els makis. Prenem nota dels ingredients i comencem.
Ingredients
- 1 llom de bonítol fresc
- 1 kg de sal
- 2 oblees d’arròs
- Llavors de sèsam torrades
- Cebollí picat
- Pebre roig dolç
- Alga Nori
Per a l’ensaladilla:
- 200 g de pésols congelats
- 4 creïlles
- 2 carlotes
- Olives sense pinyol
- Cogombrets en vinagre
- Cebetes en vinagre
- Pasta de “wasabi”
- Maionesa
Elaboració
- Cobrim amb sal el bonítol i el deixem curar durant 1 hora.
- El rentem amb aigua, el sequem amb paper i el tallem a rodanxes.
- Bollim les creïlles i les carlotes senceres i les trossegem.
- Les mesclem amb les olives, les cebetes i els cogombrets.
- Mesclem la maionesa amb pasta de “wasabi”, ho barregem amb les verdures i envinagrats, hi afegim els pésols i ho reservem.
- Fregim les oblees d'arròs en oli abundant.
- Servim l’ensaladilla amb el bonítol, l’alga nori a tires i el cruixent d’arròs a trossets.
- Ho decorem amb cebollí picat, sèsam i pebre roig.
La pasta de wasabi
És una pasta verda picant que s'usa com a condiment en la cuina japonesa, especialment per a acompanyar el sushi mesclat amb la salsa de soja o directament sobre ell. El que trobem ací a les botigues sol ser un succedani del wasabi autèntic, que és la carn ratllada o molta d’una espècie de nap anomenat “wasabia japònica” i que és molt difícil de trobar fora del Japó (o inclús allí).