Entrepà de calamars i cansalada amb maionesa de kimchi
Un entrepà de mar i muntanya acompanyat d'un ingredient de Corea
Aquest entrepà té llegat de la cuina andalusina, amb els calamars. Si bé, els combina amb la cansalada i amb una maionesa de Corea.
Un plat innovador i transgressor, que segur que et deixa sorprés
Ingredients
- 1 kg de cansalada entreverada
- 1 calamar fresc
- Un pot de maionesa
- 10 g de kimchi
- 1 ceba
- 1 cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- Farina
- 1 llima
- Oli de gira-sol
- Pebre negre en gra
- Sal
Elaboració
- Salpebrem la carn amb antelació i la reservem al fred.
- Cuinem la carn en una olla de pressió amb la ceba, els alls, el llorer i les boles de pebre.
- Mesclem la maionesa amb el kimchi i ho reservem en una mànega pastissera.
- Netegem el calamar i el tallem en anelles.
- Passem les anelles de calamar per farina i les fregim.
- Tallem la cansalada entreverada i la rossegem a la planxa.
- Servim la cansalada amb els calamars i acabem amb la maionesa de kimchi i ratlladura de llima.
Informació nutricional
La cansalada entreverada no és tan dolenta com sempre hem cregut. Té un 40% de greix saturat, però una gran part d'aquest greix és àcid esteàric (disminueix el colesterol dolent LDL del cos). També és rica en ferro i calci (anèmia o problemes als ossos) i en vitamines B12, B6, niacina, tiamina, fòsfor, potassi i riboflavina, entre altres.