Entrepà de llom i formatge
Hora d'esmorzar
Ja sabeu que ací ens agraden molt els entrepans, però en mengem de tant en tant, que no és una cosa de la qual convinga abusar. En preparem un de llom, formatge i unes cuantes coses més.
Pren nota de la recepta!
Ingredients
- 4 tallades de llom fresc
- 1 barra de pa
- 1 ceba tendra
- 1 pimentó verd
- 2 cebes roges en vinagre
- 6 vitets dolços
- Alls tendres
- Oli OVE
- Mostassa en gra
- Timó fresc
- Pebre negre
Per a la crema de formatge:
- 100 g de formatge gouda
- 50 g de formatge blau
- 20 g de mantega
- 20 g de farina
- 250 ml de llet
- All en pols
- Pebre roig dolç
- Sal
Elaboració
- Sofregim lentament la ceba tendra, el pimentó i els alls.
- Hi afegim el timó i una cullerada de mostassa.
- Ho integrem tot bé i ho reservem.
- En un casset, daurem la farina amb la mantega.
- Hi afegim la llet i els formatges, i ho coem.
- Ho rectifiquem amb aigua, si cal.
- Ho adobem amb pebre roig, all en pols i sal.
- Torrem les tallades de llom a la planxa.
- Muntem l’entrepà amb les verdures, el llom, els vitets i la ceba en vinagre.
- Ho acabem amb la salsa de formatge.
Trucs per a l'entrepà perfecte
- Escollir un bon pa: amb la corfa i la molla equilibrades; cruixent, però consistent
- Valorar sempre com torrar el pa: bé a la planxa abans de farcir-lo, bé al forn una volta fet.
- Utilitzar sempre alguna salsa o element untable. Un entrepà sec és incomestible, però hem de tindre seny i mesura.
- Evitem que el pa es reblanisca. Posar els ingredients (sobretot si són humits) a última hora, que no reposen dins molta estona.
- Adobar i condimentar el farcit. Si hi posem tomaca o verdura crua, ho salpebrarem.
- Ajustar la grandària i el tall dels ingredients. Si hi posem fulles, que siguen xicotetes o estiguen tallades.
- Més no és més. No per posar-li més ingredients serà més bo.
- Que no caiga i que siga accessible.
- Equilibrar i contrastar. Productes més grassos amb elements frescos i lleugers, buscar punts picants, àcids o amargs, combinar textures… Que no siga un entrepà avorrit.