Escabetx de pollastre
Fàcil, però ditingit
Vos proposem un plat senzill, però amb un toc molt distingit, ja que farem un escabetx de pollastre que fa la xef Vicky Sevilla, del restaurant Arrels de Sagunt.
Preneu nota!
Ingredients
- 4 aletes de pollastre
- 6 cebetes franceses
- 1 carlota
- 4 alls
- 3 fulles de llorer
- 1 branqueta d’api
- 240 ml d’oli d’oliva
- 80 ml de vi blanc
- 80 ml de vinagre de xerés
- 10 grans de pebre negre
- Sal
Per a l’ensalada:
- Escarola frisé
- Magrana
- Taronja
- Tomaques cherry
- Llavors de rosella
Elaboració
- Fregim les aletes amb llorer i pebre en gra i les reservem.
- Fregim els alls, la carlota, les cebetes i l’api.
- Hi aboquem el vi i el vinagre i deixem que alce el bull.
- Hi incorporem el pollastre i deixem que es coga.
- Ho acompanyem amb una ensalada de magrana i taronja.
Els escabetxos
Els escabetxos són una tècnica culinària ancestral utilitzada per a conservar els aliments, però que alhora en realcen el sabor. Aquest procés implica marinar aliments com peix, verdures o carn en una solució àcida, generalment a base de vinagre, aromàtics com all, ceba i espècies, la qual cosa proporciona un perfil gustatiu distintiu. El vinagre actua de conservant natural: allarga la vida útil dels aliments mentre fa adquirir els sabors dels condiments.
Els camins que porten a l’escabetx són amples i variats. Podem preparar-ne només amb vinagre, amb una combinació en proporcions semblants d’oli i vinagre, o amb una mescla igual d’oli i vi blanc. L’enginy humà ha ideat al llarg de la història tota classe de sistemes per a conservar aliments: fumats, curats en sala, secats a l’aire lliure i, naturalment, la conserva en llauna, que possiblement és el mètode més estés i usat a tot el món.