Esmorzar de diumenge
L'esmorzaret popular de la cultura valenciana
Els valencians tenim la cultura de l'esmorzaret ben arrelada a la nostra terra. És per això que hem volgut col·laborar preparant un esmorzar digne de dia festiu.
Prenem nota dels ingredients i ens posem en marxa.
Ingredients
- 2 pans de pataqueta
- 1 carabasseta
- 1 pimentó roig
- 1 albergina
- 1 tomaca
- 1 ceba tendra
- Formatge 'brie'
- Anxoves
- Olives
- Cacau
- Ruca
- Llima
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Tallem l’albergina a rodanxes, la salem i la reservem.
- Torrem a la planxa les verdures: el pimentó, la carabasseta, la ceba i l’albergina.
- Farcim el pa amb les verdures.
- Hi afegim un rall d’oli i el formatge tallat a trossets.
- Enfornem l’entrepà, sense tapar, durant uns minuts.
- Per altra banda, fem una ensalada tallant la tomaca i la ceba.
- L’adobem amb oli i sal i hi afegim unes olives.
- Traiem l’entrepà del forn i hi afegim les anxoves.
- Hi agreguem la ruca i l’adobem amb llima, oli i sal.
- Tapem l’entrepà i el servim acompanyat de l’ensalada i uns cacaus.
L’origen d’aquesta cultura ve de la necessitat de calories i descans dels llauradors per a suportar la dura jornada, però pareix que tinga molt més a veure amb l’hedonisme i el fet de gaudir dels xicotets moments.