Un esmorzar molt especial, entrepà de llonganisses, ceba caramel·litzada i mostassa
Un esmorzaret amb un toc picant: entrepà de llonganisses i ceba caramel·litzada
Un bon esmorzar a mitjan matí no pot faltar en la cultura valenciana. Per a molts, el millor moment del dia és gaudir de l'esmorzaret al seu bar preferit. Un bon entrepà acompanyat d'olives, tramussos i cacaus... A qui no li abelleix?
Hi ha molts tipus d'entrepans i ací et portem un per a fer a casa, amb un toc picant.
Ingredients
- 1 pa de forn ben cruixent
- 6 llonganisses
- 200 g de ceba
- Mostassa
- Timó fresc
- 150 g de formatge per a fondre
- 3 vitets picants
- 2 cebes roges en vinagre
Elaboració
- Caramel·litzem la ceba amb el timó, afegim la mostassa i reservem.
- Obrim les llonganisses per la meitat i les fem a la planxa.
- Dins del pa posem la ceba caramel·litzada, les llonganisses, el formatge, els vitets i la ceba en vinagre.
- Enfornem l'entrepà durant uns minuts.
Mites sobre el pa
- El pa integral té menys calories: Fals. És veritat que si és 100% integral és més beneficiós nutritivament, però tenen les mateixes calories.
- La corfa té més calories que la molla: Fals també, però amb matisos. En tindre la corfa menys contingut d'aigua, amb un pes igual té una major concentració de nutrients i de calories que la molla.
- El pa no pot formar part d'una dieta d'aprimament: Fals. Depén del tipus de pa, les versions integrals poden formar-hi part perfectament.
- Els cereals "de moda" són més saludables: Fals. El pa no depén tant del tipus de cereal com del refinament de la farina. Si està molt refinada, és igual de quin cereal siga.
- El pa congelat no és bo: Fals. Si el pa abans de ser congelat era bo, continuarà sent-ho també després de congelat.