Espaguetis a la marinera
Al dente
Preneu bona nota d’aquesta recepta, que de segur que si la feu, la repetireu moltes vegades. Cuinarem uns espaguetis a la marinera amb un toc picantet.
Necessitem:
Ingredients
- 400 g d'espaguetis
- 500 g de clòtxines
- 500 g de cloïsses
- 300 g de tomaca fregida casolana
- 8 gambots
- 1 ceba roja
- 4 alls
- Julivert fresc
- Cebollí
- Oli OVE
- Vitets de caiena
- Sal
Elaboració
- Bollim la pasta amb aigua i sal i ho reservem.
- En una cassola, fregim els gambots i els reservem.
- En el mateix oli, sofregim la ceba i l’all.
- Hi incorporem el vitet i la tomaca fregida.
- Hi afegim les cloïsses i les clòtxines i les herbes aromàtiques.
- Ho saltem durant uns minuts.
- Hi afegim la pasta cuita i ho saltem tot junt.
- Ho servim amb els gambots.
Nutri: cloïsses
La principal aportació d’este marisc són les proteïnes. Tenen un contingut reduït de greixos, així com d’hidrats de carboni i, per tant, tenen la capacitat d'assaciar l'organisme amb poques calories. Entre els seus micronutrients destaca la presència de ferro de bona qualitat, així com de potassi, calci i vitamines del grup B, dins de les quals predomina l'àcid fòlic. Els mol·luscos tenen una quantitat de colesterol menor que els crustacis. Pel seu contingut en purines, les cloïsses no són aconsellables per als qui tenen àcid úric alt en sang.