Espirals amb salsa de bolets i tòfona
La pasta mai falla
Com anomeneu la pasta enroscada? Tal vegeda l'heu trobada al supermercat amb el nom de fusilli , però en valencià s'anomenen espirals. I hui tenim unes espirals amb salsa de bolets i tòfona, un plat de pasta molt senzillet de fer i que agrada a tot el món.
Anoteu els ingredients!
Ingredients
- 400 g d’espirals
- 1 tòfona
- 1 ceba
- Formatge grana padano
- Bolets congelats
- Xampinyons
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Nata
- Alls
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba amb els alls.
- Hi incorporem els xampinyons frescos, la resta de bolets i ho saltem tot.
- Hi agreguem julivert picat, la nata i ho deixem coure uns minuts.
- Bollim la pasta, l’escorrem i l’aboquem a la salsa.
- Servim la pasta amb la salsa i amb formatge i tòfona ratllats per damunt.
La tòfona
La tòfona és un producte molt car que s’ha d’emprar amb molta mesura per la seua capacitat aromàtica. La seua recol·lecció és un misteri sotmés a diverses investigacions, ja que fa dècades que intenten cultivar-ne i l’únic que s’aconseguix és afavorir-ne el creixement en camps de carrasques i similars. S’han intentat inocular espores de tòfona a les arrels de les carrasques, però és un procés lent (pot tardar 9 anys) i tampoc assegura una collita determinada.