Fals cebiche de berberetxos
Original i boníssim!
Fem un fals cebiche de berberetxos. Es tracta d’una recepta molt senzilla amb la que li podem donar una presència i un acabat molt especial a uns berberetxos de llanda, encara que si estem en temporada o trobem berberetxos frescos, el plat es pot fer de la mateixa manera, simplement s’haurien d’obrir al vapor i reservar-ne el suc.
Anota!
Ingredients
- 1 llanda de berberetxos
- 1 carlota
- Mitja ceba blanca
- Mitja ceba roja
- Mig alvocat
- Mitja tomaca de pera
- Mitja llima
- Mitja llima dolça
- Celiandre fresc
- Xili fresc o en pols
- Gingebre fresc
- Oli OVE
Elaboració
- Colem els berberetxos i reservem el caldo.
- Calfem el caldo i hi infusionem un tros de gingebre.
- Rebutgem el gingebre i hi afegim les verdures i els berberetxos.
- Hi afegim el suc de les llimes i ho deixem macerar.
- Emplatem el cebiche i ho decorem amb alvocat, xili i coriandre.
Nutrició: berberetxos
Es caracteritzen per presentar un baix contingut en greix i en calories. La quantitat de colesterol que contenen és baixa, si es compara amb altres mariscos. Un altre avantatge que ofereix el seu consum és el contingut en iode i ferro, per això és un dels aliments que se sol “prescriure” en casos d'anèmia ferropènica.