Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Farinetes del Cabanyal

Fàcil
1 hora
4 persones

Les de sempre

Farinetes del Cabanyal
28 d'abril 2024 - 20:10
  • 60 g de farina d’arròs
  • 120 g de sucre
  • 1 l de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 1 branca de canella
  • Corfa de llima
  • Caramel líquid

Per a les llengües de gat:

  • 125 g de farina
  • 125 g de mantega
  • 125 g de sucre de llustre
  • 1 ou
  • 1 cullerada de llet
  1. Batem la mantega amb la farina i el sucre.
  2. Hi afegim els ous i la llet i ho integrem tot.
  3. Fem les llengües sobre una safata.
  4. Ho enfornem a 200 °C durant 12 minuts.
  5. Calfem la llet amb la canella i la corfa de llima.
  6. Mesclem els rovells amb el sucre i la farina d’arròs.
  7. Hi afegim la llet i ho tornem tot al foc.
  8. Ho coem sense que arribe a bollir.
  9. Quan estiga espés, retirem la canella i la llima.
  10. Ho repartim en cassoletes i hi posem les llengües.
  11. Ho reservem al fred i ho servim amb caramel líquid.

Farinetes o sopà?

Al Cabanyal algunes persones majors es referixen a les farinetes com unes postres molt semblants a allò que molts altres valencians denominen sopà. La diferència entre les farinetes i la sopà és que les farinetes porten farina d’arròs, cosa que els dona cos; i la sopà incorpora bescuitets de llengüeta.

Postres Receptes valencianes

També et pot interessar