Farinetes del Cabanyal
Les de sempre
Per a les postres, tenim una recepta molt senzilla: unes tradicional farinetes del Cabanyal. Les acompanyarem amb unes llengües de gat, molt clàssiques també.
No t'oblides dels ingredients:
Ingredients
- 60 g de farina d’arròs
- 120 g de sucre
- 1 l de llet
- 4 rovells d’ou
- 1 branca de canella
- Corfa de llima
- Caramel líquid
Per a les llengües de gat:
- 125 g de farina
- 125 g de mantega
- 125 g de sucre de llustre
- 1 ou
- 1 cullerada de llet
Elaboració
- Batem la mantega amb la farina i el sucre.
- Hi afegim els ous i la llet i ho integrem tot.
- Fem les llengües sobre una safata.
- Ho enfornem a 200 °C durant 12 minuts.
- Calfem la llet amb la canella i la corfa de llima.
- Mesclem els rovells amb el sucre i la farina d’arròs.
- Hi afegim la llet i ho tornem tot al foc.
- Ho coem sense que arribe a bollir.
- Quan estiga espés, retirem la canella i la llima.
- Ho repartim en cassoletes i hi posem les llengües.
- Ho reservem al fred i ho servim amb caramel líquid.
Farinetes o sopà?
Al Cabanyal algunes persones majors es referixen a les farinetes com unes postres molt semblants a allò que molts altres valencians denominen sopà. La diferència entre les farinetes i la sopà és que les farinetes porten farina d’arròs, cosa que els dona cos; i la sopà incorpora bescuitets de llengüeta.