Fatteh de cigrons
En maig, el cigronar, ni nascut ni per sembrar!
El fatteh és un plat típic de les regions de la conca oriental del Mediterrani (Turquia, Xipre, Jordània, Palestina, Síria, Líban, Egipte) que consisteix en peces de pa (fresc o torrat) cobert amb altres ingredients. Els plats Fatteh inclouen una àmplia varietat de variacions regionals i locals, algunes de les quals també tenen els seus propis noms distintius.
Ingredients
- 2 pans de pita
- 200 g de cigrons cuits
- Comí
- Oli OVE
- Llorer
- 1 got de caldo de verdures
- Ametles laminades
- Julivert fresc
- Pebre roig fumat
- Sal
Per a la salsa:
- 2 iogurts de soja sense sucre
- Tahina
- Suc de llima
- 1 all
- Sal
Elaboració
- Daurem lleugerament el comí i el llorer.
- Hi incorporem els cigrons, hi aboquem el caldo de verdures i ho deixem coure.
- Piquem un all i el mesclem amb la resta d’ingredients de la salsa.
- Torrem, en una paella, el pa de pita tallat a trossets.
- Torrem, també, l’ametla laminada.
- Servim el pa de pita acompanyat dels cigrons, la salsa i les ametles.
- Ho decorem amb julivert fresc ii pebre roig fumat.
- Ho decorem amb julivert fresc ii pebre roig fumat.
Els cigrons
Són font de proteïnes vegetals, ideal per a complementar una dieta vegetariana o vegana, conté fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta (fa que assacie la fam). Alt contingut en ferro i baixa aportació calòrica (ideal esportistes). Moltes vitamines. La farina de cigrons destaca perquè és una farina sense gluten.