Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Fenollada de Polinyà

Fàcil
40 minuts
4 persones

Un tast de tradició

Fenollada de Polinyà
07 de març 2023 - 19:59
  • Una bona garba de fenoll tendre
  • 200 g d’abadejo dessalat en lloms
  • 100 g d'espinacs
  • 4 alls
  • 4 ous
  • Farina
  • Cacaus
  • Ametles
  • Pa dur
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal 
  1. Netegem i tallem les branques de fenoll al nostre gust.
  2. Escaldem el fenoll durant uns minuts.
  3. En una cassola, fregim els lloms d’abadejo enfarinats i els reservem.
  4. En el mateix oli, fregim el pa dur, un grapat de cacaus i d’ametles i els allets.
  5. Ho retirem i ho piquem en un morter.
  6. Saltem els espinacs, hi afegim el fenoll i hi aboquem caldo de la cocció.
  7. Hi agreguem la picada, pebre roig i ho deixem coure uns minuts.
  8. Hi incorporem l’abadejo, els ous i deixem que es quallen.

El fenoll

El fenoll s’ha trobat tota la vida de manera silvestre, per això hem de saber diferenciar el fenoll silvestre del fenoll dolç. El silvestre creix de manera espontània a les vores de sembrats o en els marges de boscos, i d'este només s'utilitzen les branques i llavors. En canvi, del fenoll dolç – o de Florència-, que és el cultivat i que es considera una hortalissa, sí que ens en mengem el bulb, que és tendre, aromàtic i carnós. Així que, del que ens trobem per ahí, podem collir-ne les branquetes per a xuplar-les o fer receptes com esta, però si volem el bulb o les llavors, serà millor utilitzar el cultivat.

El fenoll es pot utilitzar tant per a condimentar com d’ingredient.

Receptes valencianes Guisats

També et pot interessar