Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Festival del vinagre

Fàcil
35 minuts
4 persones

Per als amants dels envinagrats

Festival del vinagre
14 de febrer 2023 - 19:59

Per a la salmorra base:

  • 1 l d’aigua
  • 250 ml de vinagre
  • 30 g de sal 

Per als cards: 

  • 2 manolls de penques o cards 
  • 2 llimes grans
  • Vinagre de raïm

Per a la ceba roja:

  • 4 cebes roges 
  • Pebre negre en gra
  • Fulles de llorer 
  • Vinagre de poma

Per a la remolatxa:

  • 4 remolatxes fresques 
  • Vinagre de Mòdena
  • Timó fresc 

Per a la floricol i la carlota:

  • 1 floricol xicoteta 
  • 4 carlotes 
  • 4 alls 
  • Vinagre de xerés 
  • Orenga seca 
  • Claus d'olor 
  • Sucre moreno
  1. Fem una salmorra amb cada un dels quatre vinagres.
  2. Bollim les penques o els cards fins que estiguen tendres, i els deixem refredar.
  3. Els fiquem en un pot amb la llima i la salmorra de raïm.
  4. Tallem les cebes i les introduïm en un pot amb pebre negre, llorer i la salmorra de poma.
  5. Tallem a làmines la remolatxa i la fiquem en un pot amb el timó fresc i la salmorra de Mòdena.
  6. Tallem la floricol i la carlota i les clavem en un pot amb l’all, el clau, l’orenga, sucre i la salmorra de xerés.
  7. Tanquem els pots i els deixem reposar una setmana.

Nutrició: vinagre

El vinagre és un antioxidant natural, amb un alt contingut de polifenols, la qual cosa ajuda a frenar l'acció nociva dels radicals lliures. No conté colesterol i fins i tot ajuda a reduir la presència de colesterol roín. A més, és un bon diürètic que contribuïx a eliminar toxines i afavorix el trànsit intestinal. I això no és tot, també ajuda a controlar els nivells de glucosa en sang, és un bon aliat contra la hipertensió i ajuda a mantindre una bona salut cardiovascular.

Per la seua banda, els envinagrats casolans són el producte ideal per a picar entre hores o abans d’alguna menjada per les poques calories que tenen. Rics en probiòtics, afavorixen la digestió, reforcen el sistema immunitari, tenen un efecte assaciant i reduïxen l'absorció de greix (les olives tenen greixos, però són insaturats). Tot i això, tenen un alt contingut en sal i en vinagre, que en grans dosis és perjudicial per a l'estómac i per a la salut bucal, ja que és corrosiu.

Receptes fàcils Receptes vegetarianes Receptes veganes Receptes saludables

També et pot interessar