Directes
Ara en la televisió
ESPECIAL INFORMATIU

Fetge en salsa amb floricol serrana

Fàcil
45 minuts
4 persones

Per al vermut

Fetge en salsa amb floricol serrana
09 de febrer 2023 - 19:59
  • 500 g de fetge de vedella
  • 2-3 tomaques
  • 3 alls
  • 1 ceba
  • 1 got de xerés
  • Anou moscada
  • Pebre roig
  • Pebre negre
  • Julivert
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la floricol:

  • 1 floricol
  • 1 ou
  • 2 alls
  • 50 g de pernil a daus
  • Farina
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem i salpebrem el fetge, i el sofregim lleugerament.
  2. Hi afegim els alls laminats i la ceba picada.
  3. Hi agreguem el pebre roig, el vi de xerés, la tomaca ratllada, una miqueta d’aigua i ho deixem coure 20 minuts, aprox.
  4. Separem els ramells de floricol i els bollim.
  5. Els escorrem bé, els passem per farina i ou batut, i els fregim.
  6. Sofregim el pernil a daus i l’all trossejat.
  7. Hi afegim la floricol fregida, una miqueta d’aigua i ho deixem coure uns minuts.
  8. Servim la ració de fetge i la de floricol, amb una miqueta de julivert picat.

El fetge com a tapa

El fetge en salseta és una de les tapes o racions clàssiques al típic vermutet (vermudet en molts llocs) valencià. Moltes vegades, a l’hora de fer la paella, el cuiner es reserva el fetge i se’l prepara sense que ningú se n’adone. Per això es diu que s’ha de cuidar el cuiner. I quan el cuiner diu “el bon barber arremulla primer”, en realitat, està dient que vol beure una cervesa o una copeta de vi, per a acompanyar el fetge en salsa que li ha preparat l’ajudant de cuina. 

Receptes amb carn Receptes valencianes

També et pot interessar