Fetge en salsa amb floricol serrana
Per al vermut
Tenim hui fetget en salsa i floricol serrana per a començar. Són dos receptes que podem servir com a tapes en la picadeta o com a entrants. En ambdós casos, un plat de luxe!
Necessitaràs:
Ingredients
- 500 g de fetge de vedella
- 2-3 tomaques
- 3 alls
- 1 ceba
- 1 got de xerés
- Anou moscada
- Pebre roig
- Pebre negre
- Julivert
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Per a la floricol:
- 1 floricol
- 1 ou
- 2 alls
- 50 g de pernil a daus
- Farina
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Trossegem i salpebrem el fetge, i el sofregim lleugerament.
- Hi afegim els alls laminats i la ceba picada.
- Hi agreguem el pebre roig, el vi de xerés, la tomaca ratllada, una miqueta d’aigua i ho deixem coure 20 minuts, aprox.
- Separem els ramells de floricol i els bollim.
- Els escorrem bé, els passem per farina i ou batut, i els fregim.
- Sofregim el pernil a daus i l’all trossejat.
- Hi afegim la floricol fregida, una miqueta d’aigua i ho deixem coure uns minuts.
- Servim la ració de fetge i la de floricol, amb una miqueta de julivert picat.
El fetge com a tapa
El fetge en salseta és una de les tapes o racions clàssiques al típic vermutet (vermudet en molts llocs) valencià. Moltes vegades, a l’hora de fer la paella, el cuiner es reserva el fetge i se’l prepara sense que ningú se n’adone. Per això es diu que s’ha de cuidar el cuiner. I quan el cuiner diu “el bon barber arremulla primer”, en realitat, està dient que vol beure una cervesa o una copeta de vi, per a acompanyar el fetge en salsa que li ha preparat l’ajudant de cuina.