Fideuà de muntanya
Amb Mònica Miralles
Mònica Miralles, del bar Moss de Pego, visita La cuina de Morera i ens porta una fideuà de muntanya, que és molt senzilla i té molt d’èxit al seu bar, una recepta que qualsevol la pot fer a casa.
Anota!
Ingredients
- 400 g de fideus mitjans
- 2 cuixes i contracuixes de pollastre
- 300 g de bolets variats
- 300 g d’alls tendres
- 1.200 ml de caldo de carn
- Tomaca ratllada
- Safrà
- Pebre roig
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Daurem el pollastre trossejat.
- Hi incorporem els alls tendres i els bolets.
- Hi afegim la tomaca i el pebre roig.
- Hi incorporem els fideus i els rossegem.
- Hi aboquem el caldo ben calent i el safrà.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure.
No qualsevol fideu serveix
Escollir un calibre de fideu o un altre té conseqüències en el resultat de la fideuà. Descartant els extrems (ni el més fi, ni el més gros són recomanables), hem de saber que, com més fi siga el fideu, menys absorbirà els sabors i més s’empastrarà el plat. En canvi, com més gros el triem, més quantitat de pasta estarem menjant i pitjor serà la textura del plat. Els recomanables per a una fideuà serien el mitjà o el gros (3 o 4), però açò és una cosa que depén del gust de cada u.