Fideus a la cassola
“A la cassola, el que li fiques, traus”
Cuinem fideus a la cassola, un d’eixos plats que són humils, però que tenen l’encant que tenen les coses senzilles. Al cap i a la fi, les coses més senzilles són les que acaben perdurant en el temps, com de segur farà aquesta recepta.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 500 g de costella de porc
- 350 g de fideus
- 125 g de pernil a daus
- 2-3 tomaques
- 2 cebes
- Llorer
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Salpebrem les costelles i les sofregim a foc baixet.
- Hi incorporem la ceba, el pernil i llorer.
- Hi agreguem la tomaca triturada i ho sofregim tot.
- Ho cobrim amb aigua i deixem que alce el bull.
- Hi incorporem els fideus i ho deixem coure fins que estiguen melosos.
Tradicional de l'Horta
Ens trobem davant d’una recepta molt popular als pobles de l’Horta de València. Es tractava d’una recepta humil, on s’utilitzava aigua en lloc de caldo, però que si la fem a casa podem enriquir-la utilitzant un caldo ja fet. En esta cassola era tradicional substituir la carn de porc per abadejo en arribar la Quaresma.
Com a bon plat tradicional, esta cassola de fideus es fa de diferent manera en cada família. Potser n’hi ha lleugeres variacions, se li pot afegir pimentó verd o roig, o una miqueta de xoriç. Hi ha qui li posa fetge de pollastre, amb aigua o amb caldo ja fet... Però al final, el que més ens agrada a tots, és clar, és els que fa (o feia) la nostra mare i la nostra àvia. Hem de gaudir de les receptes casolanes i de la tradició familiar, ja que, encara que no siguen les més autèntiques o més puristes, són les que, amb el temps, ens portaran més records.