Fideus fregits a la marinera
Per a gaudir a l'ombra del canyís d'una caleta de Xàbia
Fideu fi, bona cosa de verdures i caldo de peix són els protagonistes d'aquesta amalgama de plat amb matisos irresistibles per a gaudir i celebrar amb família un matí assolellat de juliol. Pren nota i sorprén els teus!
Ingredients
- 400 g de fideus del 0
- 2 carlotes
- 250 g de bajoca plana
- 1 porro
- 4 alls
- 2 escalunyes
- 1 tomaca
- 1 ceba
- Julivert picat
- 10 llagostins crus
- 250 g de peix variat
- 1 l de caldo de peix
- Sal
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Anou moscada
- Pebre roig
Elaboració
- Fregim els fideus, els escaldem i els reservem.
- Sofregim la ceba, l’all i la tomaca.
- Afegim els caps dels llagostins i ho ofeguem tot.
- Hi afegim una mica de caldo de peix, triturem el sofregit i el colem.
- A banda, saltem l’all amb l’escalunya, la verdura i el peix.
- Afegim els fideus, el caldo de peix i la salsa de llagostins.
- Ho cuinem 2 minuts i ho servim amb julivert picat.
El cap dels llagostins
Ens trobem ací amb un xoc cultural respecte de les tradicions. Com sempre, si es menja d'una manera aïllada, no passa res, però si consumim marisc freqüentment hem de rebutjar els caps pel seu contingut en cadmi, que s'acumula al fetge i als renyons.