Figatell amb puré cítric
Irresistible!
Aquesta recepta la coneixen especialment a la Marina i a la Safor, o al menys la part principal. Parlem dels figatells, però en aquest cas els acompanyem amb puré cítric i cruixent de xirivia.
Preparem els ingredients!
Ingredients
- 200 ml de vi Pedro Ximénez
- 100 ml de caldo de vedella
- 100 g de foie gras
- 50 g de mantega
- 3 creïlles
- 1 xirivia
- 1 llima
- Pebre negre
- Anou moscada
- Oli OVE
- Sal
Per als figatells:
- 600 g de magre picat
- 300 g de cansalada viada picada
- 200 g de fetge de porc
- Anou moscada
- Pebre negre
- Clau en pols
- Julivert fresc
- Pinyons
- Sal
- Mantellina
Elaboració
- Bollim les creïlles i les passem pel passapuré.
- Hi afegim mantega, pebre, anou moscada i ho lliguem amb oli, suc i ratlladura de llima.
- En un casset, posem a reduir el caldo de carn amb el vi.
- Tallem la xirivia molt fina i la fregim en oli abundant.
- Pastem els ingredients dels figatells i en fem porcions.
- Els emboliquem amb la mantellina i els torrem a la planxa.
- Servim el puré en la base, l’arruixem amb la salsa i hi posem, damunt, el figatell.
- Ho completem amb el foie i el cruixent de xirivia.
Vi Pedro Ximénez
Quan es parla d’un vi Pedro Ximénez, no s’està fent referència a cap marca, sinó a la varietat de raïm que s’utilitza, amb el qual s’obté un determinat estil de vi.
Els vins Pedro Ximénez són uns vins dolços i densos fets amb raïm de la varietat Pedro Ximénez, originària de la regió de Montilla-Moriles, a Andalusia. Aquest vi es fa a partir de raïm pansificat que s'asseca al sol per a concentrar els sucres naturals. És un vi complex i aromàtic, de sabor intens i textura viscosa, amb notes de fruita seca, dàtils, figues i melassa, que s'utilitza sovint per a maridar amb postres i formatges blaus.
És freqüent anomenar-lo simplement PX, així que, si alguna vegada ens oferixen un PX, no ens espantem, ja sabem de què es tracta.