Flaons
Un dels productes més tradicionals de Morella
Els pastissets són molt típics a la Comunitat Valenciana. N'hi ha una gran varietat de formes, textures i colors. Hui cuinarem flaons, un dels dolços més importants de la comarca dels Ports, concretament, de Morella. Està fet d'una pasta farcida d'ametles i brull.
Quan faces aquesta recepta en casa i la proves, segur que els flaons s'instal·laran en el teu receptari de dolços!
Ingredients
Per a la pasta:
- 500 g de farina
- 100 g de sucre
- 100 ml d'anís
- 200 ml d'oli de gira-sol
Per al farcit:
- 1 ou
- 100 g d’ametla molta
- 150 g de brull
- Canella
Elaboració
- Pastem l’anís, l’oli i el sucre.
- Hi afegim la farina, pastem fins a formar una pasta uniforme i la deixem reposar.
- Agafem els ous i separem les clares dels rovells.
- Mesclem els rovells amb el sucre i l’ametla.
- Hi afegim el brull i ho mesclem bé.
- Batem les clares a punt de neu i les incorporem al brull.
- Tallem la pasta, fem coques i les farcim amb la mescla de brull.
- Tanquem els pastissets i els enfornem fins que estiguen rossejats.
- Els servim arrebossats amb sucre i canella.
Informació nutricional
El brull no és un formatge, sinó que és un derivat lacti que s'obté de la fermentació del sèrum sobrant de l'elaboració de formatges.
Posseeix menys greixos que el formatge i les seues proteïnes són d'alt valor biològic, cosa que el converteix en un producte molt usat en el món de l'esport.
A més, el brull, pel seu sabor suau, es pot fer servir tant per a plats salats com dolços. Tu esculls!