Flor de mandarina
Espectacular
Cuinem Flor de mandarina, un pastís espectacular fet amb mandarines que ens arriba de la mà de Juan Salvador Gayà, gastrònom i escriptor, que fa molts anys que fa una gran tasca de recuperació i recopilació de receptes tradicionals valencianes.
Pren nota!
Ingredients
- 4 mandarines grosses
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 50 g d’oli de gira-sol
- 1 iogurt grec
- 1 ou
- Rent químic
- Mantega
- Sucre de llustre
- Canella en pols
- Fruites del bosc
Elaboració
- Netegem les mandarines i les tallem en dos.
- Batem el iogurt amb el sucre i l’oli.
- Hi afegim un ou i la canella.
- Hi incorporem la farina i el rent.
- Desfem una cullerada de mantega.
- Ho empolvorem amb sucre i hi posem les mandarines.
- Deixem que s’evapore el suc i hi aboquem el batut.
- Ho tapem i ho deixem coure uns 20 minuts.
- Ho servim i ho empolvorem amb sucre.
- Ho decorem amb fruites del bosc.
Nutrició: mandarina
La mandarina conté pràcticament els mateixos nutrients que la taronja però en menor proporció, amb un contingut calòric una mica menor. Molt rica en aigua, la mandarina conté molt pocs hidrats de carboni, encara que conté més sucre i menys àcid que les taronges. Esta fruita proporciona a l'organisme quantitats importants de vitamina C i carotens, a més de minerals i altres substàncies no nutritives com els flavonoides, que reforcen l'acció de la vitamina C.