Focaccia casolana farcida
Molt italiana
Hui necessitem paciència perquè cuinem una focaccia casolana farcida, un plat tradicional de la cuina italiana. Una recepta que no està recomanada per a aquells que volen arribar a casa, obrir la nevera i tindre el sopar fet.
Anota!
Ingredients
- 1 kg de farina de força
- 800 ml d'aigua
- 25 g de sal
- 4 g de rent
- Tomaques cherry
- Romer fresc
- Oli OVE
- Sal en escates
Per al farciment:
- 200 g de mortadel·la italiana
- 3 mozzarelles
- 4 tomaques de pera
- Ceba roja
- Alfàbega fresca
- Oli OVE
Elaboració
- Pastem la farina amb el rent, la sal, l’oli i l’aigua.
- Ho deixem fermentar al fred.
- Ho pastem de nou i ho deixem fermentar de nou.
- Ho estenem i hi disposem les tomaques, la sal, el romer i un raig d’oli.
- Ho deixem fermentar una estona més.
- Ho enfornem a 200 °C i ho deixem coure durant 45 minuts.
- Farcim la focaccia amb la resta d’ingredients.
La focaccia i el seu antic origen
La focaccia és un plat tradicional de la cuina italiana que consisteix en una massa de pa plana i fina, cuita al forn i condimentada amb oli d'oliva, sal i herbes aromàtiques. A l'edat mitjana, la focaccia es va convertir en un plat bàsic de la dieta dels camperols italians. Era un aliment fàcil de preparar i barat, i es podia menjar com a aperitiu, plat principal o postres.