Focaccia casolana farcida

Intermedi
8 hores
4 persones

Molt italiana

Focaccia casolana farcida
Focaccia casolana farcida
12 d'octubre 2023 - 20:10

Hui necessitem paciència perquè cuinem una focaccia casolana farcida, un plat tradicional de la cuina italiana. Una recepta que no està recomanada per a aquells que volen arribar a casa, obrir la nevera i tindre el sopar fet.

Anota!

  • 1 kg de farina de força 
  • 800 ml d'aigua 
  • 25 g de sal 
  • 4 g de rent 
  • Tomaques cherry 
  • Romer fresc 
  • Oli OVE
  • Sal en escates 

Per al farciment:

  • 200 g de mortadel·la italiana 
  • 3 mozzarelles 
  • 4 tomaques de pera
  • Ceba roja 
  • Alfàbega fresca
  • Oli OVE
  1. Pastem la farina amb el rent, la sal, l’oli i l’aigua.
  2. Ho deixem fermentar al fred.
  3. Ho pastem de nou i ho deixem fermentar de nou.
  4. Ho estenem i hi disposem les tomaques, la sal, el romer i un raig d’oli.
  5. Ho deixem fermentar una estona més.
  6. Ho enfornem a 200 °C i ho deixem coure durant 45 minuts.
  7. Farcim la focaccia amb la resta d’ingredients.

La focaccia i el seu antic origen

La focaccia és un plat tradicional de la cuina italiana que consisteix en una massa de pa plana i fina, cuita al forn i condimentada amb oli d'oliva, sal i herbes aromàtiques. A l'edat mitjana, la focaccia es va convertir en un plat bàsic de la dieta dels camperols italians. Era un aliment fàcil de preparar i barat, i es podia menjar com a aperitiu, plat principal o postres.

També et pot interessar

stats