Galeres amb faves
Esmorzar selecte
Ingredients
- 12 galeres
- 1 kg de faves
- 1 tomaca
- 3 alls
- 1 llima
- 200 ml de vi blanc
- Pebre roig
- Oli OVE
- Sal
Per a l’arròs pilaf:
- 200 g d'arròs
- 400 ml de caldo de pollastre
- 2 cebes
- 1 carlota
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- Cúrcuma
- Timó fresc
- Mantega
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Sofregim l’all tallat a làmines.
- Hi afegim el pebre roig i la tomaca.
- Hi incorporem les faves i suc de llima.
- Hi aboquem el vi blanc i ho deixem coure.
- Sofregim les cebes i l’all.
- Hi afegim la mantega, el llorer i el timó i la carlota.
- Hi aboquem l’arròs, el caldo i la cúrcuma i ho deixem coure durant 17 minuts.
- Rectifiquem les faves de sal i d’aigua, i hi afegim les galeres.
- Ho deixem coure dos minuts i ho servim amb l’arròs.
La "mala fama" de les galeres
La galera és un marisc de carn fina i gustosa. Tot i la seua mala fama per culpa de la closca dura i l’estructura punxant, és un marisc amb un gust espectacular i irresistible. La millor tècnica per a menjar-la és consumir-la en el sentit que va del cap a la cua, així evitarem estes punxes. El nom de galera els ve perquè viuen en “galeries” que excaven elles mateixes.
Habitualment, relacionem la galera amb la morralla, per a fer caldos, i amb els arrossos, ja que és molt gustosa. Però també podem trobar diferents maneres d’assaborir i cuinar este marisc: a la planxa, fregida, bollida, guisada, etc. Últimament s’han posat de moda. Es tracta d’un marisc que ha sigut relativament menyspreat tota la vida i que ara s’ha recuperat per la pujada de preus d’altres productes.