Galeres amb faves

Fàcil
30 minuts
4 persones

Esmorzar selecte

Galeres amb faves
Galeres amb faves
18 de maig 2024 - 20:05

Cuinem un plat que podria formar part perfectament d’un esmorzar. Ara bé, un esmorzar de ministre: amb tapet de tela. Cuinarem unes galeres amb faves.

Anota!

  • 12 galeres
  • 1 kg de faves
  • 1 tomaca
  • 3 alls
  • 1 llima
  • 200 ml de vi blanc
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’arròs pilaf:

  • 200 g d'arròs
  • 400 ml de caldo de pollastre
  • 2 cebes
  • 1 carlota
  • 2 alls
  • 1 fulla de llorer
  • Cúrcuma
  • Timó fresc
  • Mantega
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Sofregim l’all tallat a làmines.
  2. Hi afegim el pebre roig i la tomaca.
  3. Hi incorporem les faves i suc de llima.
  4. Hi aboquem el vi blanc i ho deixem coure.
  5. Sofregim les cebes i l’all.
  6. Hi afegim la mantega, el llorer i el timó i la carlota.
  7. Hi aboquem l’arròs, el caldo i la cúrcuma i ho deixem coure durant 17 minuts.
  8. Rectifiquem les faves de sal i d’aigua, i hi afegim les galeres.
  9. Ho deixem coure dos minuts i ho servim amb l’arròs.

La "mala fama" de les galeres

La galera és un marisc de carn fina i gustosa. Tot i la seua mala fama per culpa de la closca dura i l’estructura punxant, és un marisc amb un gust espectacular i irresistible. La millor tècnica per a menjar-la és consumir-la en el sentit que va del cap a la cua, així evitarem estes punxes. El nom de galera els ve perquè viuen en “galeries” que excaven elles mateixes.

Habitualment, relacionem la galera amb la morralla, per a fer caldos, i amb els arrossos, ja que és molt gustosa. Però també podem trobar diferents maneres d’assaborir i cuinar este marisc: a la planxa, fregida, bollida, guisada, etc. Últimament s’han posat de moda. Es tracta d’un marisc que ha sigut relativament menyspreat tota la vida i que ara s’ha recuperat per la pujada de preus d’altres productes. 

També et pot interessar

stats